Väline haltuun: jumppapallo

Kaipaatko vaihtelua ”tavalliseen” salitreeniisi? Haluatko kehittää koordinaatiokykyäsi? Monipuolisen treenin voi tehdä yksikertaisillakin välineillä. Jumppapalloa käyttämällä kehität erityisesti tasapainoa ja koordinaatiokykyäsi ja saat treenattua koko kehon hauskalla ja tehokkaalla tavalla läpi. Jumppapallo pakottaa kehoa tukevat pienetkin lihakset tekemään töitä.  Tähän treeniin tarvitset ainoastaan jumppapallon, seinän ja halun kokeilla jotain uutta! Treenin sopii niin nuorelle, vanhalle, naiselle tai miehelle, eli kaikki kokeilemaan! Jumppapallolla treenitapoja on lähes loputon määrä, mutta tässä viisi liikettä, joilla pääset alkuun ja haastamaan vartaloasi uudella tavalla:

Lantion nosto ja takareisien koukistus:

Käy selällesi makuulle ja nosta kantapäät pallon päälle. Nosta kehoasi siten, että olet yläselän ja kantapäiden varassa ilmassa. Nosta takapuoltasi  korkeammalle ja samalla rullaa palloa lähemmäs itseäsi tuomalla kantapäitä polvia koukistamalla kohti takapuolta. Nosta kehoasi pystyyn lentio edellä. Mitä rauhallisemmin liikkeen teet, sitä tehokkaampi se on!

IMG_5066IMG_5065

Suora vatsarutistus:

Asetu pallon päälle selin jalat hartioiden leveydellä maassa. Aloita liike pienestä vatsalihasten venytyksestä ala-asennosta. Nosta ylävartaloasi kohti kattoa kuitenkaan nousematta täysin ylös. Pidä vatsalihakset jännittyneenä koko liikeradan läpi niin saat parhaat tulokset!

IMG_5077

Kyykky seinää vasten:

Asetu nojaamaan seinää ja palloa vasten, siten, että jalkasi ovat hieman kehosi etupuolella. Pidä selkä tuettuna palloa vasten ja säilytä selässäsi luonnollinen kaari. Laskeudu hitaasti alas niin pitkälle, että reisi on lattian kanssa samansuuntainen. Nouse rauhallisesti ja kontrolloidusti ylös ja aloita seuraava toisto.

IMG_5056IMG_5053

Vastakkaisen jalan ja käden nosto:

Käy vatsalleen pallon päälle. Selkä pidetään katon kanssa samansuuntaisena koko liikkeen ajan. Nosta vuorotellen vastakkaisia raajoja vaakatasoon kurkottaen pituutta  varpaista sormenpäihin asti. Pidä muuta kehoa mahdollisimman paikallaan.

IMG_5047

”Pike crunch”:

Jos neljä ensimmäistä liikettä ovat hyvin hallussa ja kaipaat lisähaastetta ”Pike crunch” on liikkeesi! Asetu punnerrusasentoon jalat jumppapallon päällä ja kädet suorina maata vasten. Älä annan alaselän notkahtaa vaan pidä keskivartalo todella tiukkana. Nosta takapuolta kohti kattoa ja samalla rullaa jaloillasi palloa lähemmäs vartaloasi pitäen kädet edelleen suorina. Laske rauhallisesti takapuolta alas ja taaksepäin, kunnes vartalosi on taas samansuuntainen lattian kanssa.

DSCN8959 DSCN8961

Kiitos malleille Elisalle ja Varpulle! Nyt ei muuta kun kokeilemaan jumppapallotreeniä! GoGo Parkin uusi vapaapainoalue on oiva paikka treenata jumppapallolla sillä tilaa on! Samalla kun vierailet uudella vapaapainoalueella, muista GoGo-haaste! Kysy lisää henkilökunnalta! Kerro meille ja muille lukijoille mikä on juuri sinun lempiliikkeesi jumppapallolla!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.