Kehonkoostumusmittaus — kuinka tarkasti tunnet kehosi?

IMG_1289Haluatko päästä tällä kertaa ajoissa kesäkuntoon? Nyt on aika aloittaa kesäkunnon tavoittelu ensi kesää varten! Haluatko päästä kartalle omasta kunnostasi? Peili ja oma fiilis kertovat omasta kunnosta melko hyvin, mutta tarkempaa tietoa saat kehonkoostumusmittauksella. Kehonkoostumusmittaus antaa tietoa terveydentilastasi ja auttaa asettamaan kuntoilulle tavoitteita.

Mitä mitataan?

Mittaus perustuu kehon sähkönjohtavuuteen (bioimpedanssi). Bioimpedanssi mittaa kehon nesteen määrää/nestetasapainoa. Sähkövirran kiertonopeuden avulla laite laskee mm. arvion kehon rasvaprosentista.

Mittaus suoritetaan käsien ja jalkojen kautta, jolloin saadaan rasvaprosentit, ja lihasmassat eriteltyä kummallekin kädelle ja jalalle sekä keskivartalolle erikseen. Nelipistemittaus parantaa myös tarkkuutta ja ideaaliolosuhteissa
rasvaprosentin mittaustarkkuus on 2%. (Hurlabs)

Mittauksen tuloksena saat seuraavat tiedot:

Paino

Painoindeksi (BMI)

Perusaineenvaihdunta (BMR – Basal Metabolic Rate)

IMG_1288Rasvaprosentti

Rasvan massa

Rasvaton massa

Kehon kokonaisvesimäärä

Kehon ihannerasva-arvot

Viskeraalisen rasvan arvon

Miksi mitataan?

Rasvan massan avulla voidaan laskea, kuinka kauan ihannepainosi tavoittaminen kestää. Esimerkiksi, jos haluat polttaa 10 kg rasvaa, siihen voidaan odottaa kuluvan noin 140 päivää, kun olet 500 kcal energiavajeella päivittäin (10 kg rasvaa = 70000 kcal, -500 kcal päivässä = 70000/500 = 140 päivää).

Kehonkoostumusmittaus on myös erinomainen työkalu kunnon kehityksen mittaamisessa. On aina kannustavaa nähdä mustaa valkoisella oman käden kautta saavutetuista tuloksista! Aloita kunnonkohotusprojekti ja mittauta kehonkoostumuksesi projektin alussa ja lopussa ja huomaa kehonkoostumuksessasi tapahtuva muutos.

Valmistautuminen mittausta varten

Muista, että on erittäin tärkeää noudattaa ohjeita kehonkoostumusmittaukseen mentäessä, jotta saat luotettavat ja vertailukelpoiset tulokset! Tärkeintä on vakioida mittausolosuhteet: suorita mittaus samana viikonpäivänä, samankaltaista ravintoa nauttineena ja virtsarakko tyhjänä. On suositeltavaa, että 8 tuntia ennen mittausta ei nautita ruokaa tai juomaa eikä edellisenä päivänä harrasteta kuntoliikuntaa. Mitä tarkemmin vakioit mittausolosuhteet, sitä vertailukelpoisemmat mittaustulokset saat itsellesi.

Jos kiinnostuit kehonkoostumusmittauksesta varaa itsellesi aika: mikko.kyyhkynen@gogo.fi. Tulokset analysoidaan lyhyesti mittausken jälkeen. Mittauksen hinta on 25 euroa jäsenille (ei-jäsenille 29 euroa).

Lähde: Hurlabs, http://www.hurlabs.fi/kehonkoostumusmittaus

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.