FOAM ROLLER -tekniikat tutuiksi

Mitä kaikkea FOAM ROLLER:illa voikaan tehdä? Hallitsetko jo rullaustekniikat?  Jos lihasten rullaus on sinulle uusi juttu, testaa näitä eri tekniikoita.

Otetaan esimerkiksi pohjelihas

Tekniikka 1 – tasainen rullaus

Rullaa rauhallisella nopeudella nilkan kohdalta aina polvitaipeeseen saakka. Anna vain vähän painetta, jotta lihas pysyy rentona.  Tasainen rullaus on hyvä esimerkiksi lämmittelyyn, verryttelyyn ja liikkuvuuden ylläpitoon.

Tekniikka 2 – erittäin hidas rullaus

Anna painetta pohjelihakselle niin paljon kuin itse kestät irvistämättä. Voit joko istua maassa tai nostaa itsesi irti maasta käsillä. Näin säädät painetta lihakselle. Rullaa erittäin hitaasti ja etsi kipeä tai ”kova” kohta.

Jos haluat lisää painetta pohjelihakselle, voit asettaa toisen jalan rullattavan jalan päälle tai jopa nostaa itsesi irti maasta käsien varaan.
Jos haluat lisää painetta pohjelihakselle, voit asettaa toisen jalan rullattavan jalan päälle tai jopa nostaa itsesi irti maasta käsien varaan.

Tekniikka 3 – pito kipeän kohdan päällä

Kun löydät kipeän kohdan, jää sen kohdalle ja pidä painetta samassa kohtaa.

Tekniikka 4 – nytkyttely

Nytkittely on pientä edestakaista liikettä. Tee tätä edestakaista liikettä kipeän kohdan päällä. Tee ainakin 30 sekuntia ja pitempään, jos on tarve. Hetken nytkytyksen jälkeen kipeä kohta ei enää tunnu niin pahalta.

Tekniikat 2, 3 ja 4 ovat erityisesti avaavia, eli liikkuvuus paranee hetkessä.

Tekniikka 5 – ravistelu

Liikuta jalkaa poikittaissuunnassa rullan päällä rullan suuntaisesti ja sen jälkeen tee edestakaista liikettä. Älä ujostele, vaan ravistele kunnolla, jotta lihaskalvolevyt alkavat liikkua suhteessa toisiinsa. Voit pitää rullasta esimerkiksi käsillä kiinni, jotta se pysyy ravistelun aikana paikallaan.

20141204-IMG_4981
Takareiden rullausta

Pohjelihas otettiin esittelyyn vain helppona esimerkkinä, eli esiteltyjä tekniikoita voidaan soveltaa myös kaikkiin muihin lihaksiin! Pääset hauskalla tavalla tutustumaan lihasten rullaamiseen osallistumalla FOAM ROLLER –ryhmäliikuntatunnille! Seuraaviin lukujärjestyksiin FOAM ROLLER –tunteja on luvassa useammille päiville! Nähdään ryhmäliikuntatunneilla!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.