Minä tein sen! Liikuntakielteisyydestä teholiikkujaksi

Vuonna 2012 Terhi oli vielä liikunnasta kieltäytyvä ihminen. Jotain tapahtui, sillä nyt 27 vuotias Terhi juoksee pitkiä matkoja ja nauttii GoGon ryhmäliikuntatunneista täydellä sydämellä. Mitä siis tapahtui?

Minkälaista arkea elit noin vuosi sitten?

Käytännössä koulua vain eikä mitään muuta liikuntaa kun kouluun ja takaisin käveleminen, eli noin 1 kilometrin matka. Minulla on astma ja reuma joten päähän jäi sellainen asenne etten voi liikkua. Olen myös melkein 190cm pitkä, joten tuntui että koordinaatiokykyni puuttui täysin. Jos jokin vaati hyppyjä niin jätin tekemättä.

Mikä sai aikaan päätöksen muuttua?

Kävin lääkärissä, joka suositteli liikunnan lisäämistä, jotta nivelet eivät reuman takia kangistuisi. Silloin jo päätin että aloitetaan sitten kunnolla. ”Kesän jälkeen juostaan 10 kilometriä” hoin itselleni. Olen sellainen ihminen että jos jotain tehdään niin se tehdään täysillä. Seuraavana maanantaina aloitin juoksun ja pian sen jälkeen liityin GoGolle ystävieni yllyttämänä.

Miltä muutos tuntui?

Ekat pari viikkoa juoksu oli todella rankkaa. Kuitenkin yllättävän nopeasti lähti rullaamaan. Voittaja-fiilis sai minut koukkuun. Aloitin juoksemisen hyvän ohjelman mukaan, joka antoi aloittaa kevyesti kävellen, ja kasvattaen kävelylenkin kestoa hiljalleen. Pikkuhiljaa juoksin ajan sijaan kilometrejä. Nyt pikkusiskokaan ei enää pysy perässä vaikka hän on juossut koko elämänsä. Samalla ohjelmalla olen saanut pari kaveriakin ja tätini juoksemaan, joten olen iloinen voidessani kannustaa muitakin!

Miltä tuntui aloittaa GoGolla?

Pari viikkoa jännitti, mutta GoGolla on kannustavat ohjaajat, joten minun oli helppo jatkaa ryhmäliikuntatunneilla käymistä. Aloitin Ryhmäliikunta Startista, mikä helpotti pääsemistä sisälle ryhmäliikunnan maailmaan. Nyt GoGolla vierähtää joskus puolivahingossa montakin tuntia! Lisäksi jos jostain syystä tulee viikkokin taukoa liikunnasta, tulen kärttyiseksi ja kaveritkin osaavat käskeä takaisin liikkumaan.

Minkälaisia esteitä olet joutunut voittamaan matkan varrella?

Minulle tuli juoksijan polvi yhdessä kohdassa, lisäksi keuhkot sanovat joskus ei. Eikä se motivaatiokaan aina sano ”kyllä”. Välillä puuduttaa ja kyseenalaistan itsenikin, että mitä järkeä tässä on. Itseä pitää ottaa selkärangasta kiinni, ja toisaalta välillä pitää osata levätäkin että kroppa jaksaa. Vaikeuksien voittaminen antaa kuitenkin lisää tsemppiä ja sitähän se urheilijan arki onkin. Nyt on paljon terveempi olo kuin vuosi sitten. Lääkärikin ihmetteli mistä syystä kaikki terveystestien tuloksen olivat niin paljon paremmat.

Mikä motivoi sinua jatkamaan?

Eteläpohjalainen yllytyshulluus. Nälkä kasvaa syödessä.

Minkälainen fiilis on nyt?

Hyvä fiilis! Jännittää onnistuuko puolimaraton keväällä Seinäjoella. Liikunnasta on tullut elämäntapa ja ihana harrastus.

Mitä tavoitteita sinulla on jatkossa?

Maratonin vuonna 2015 olen asettanut tavoitteeksi. Katsotaan kuinka terveys kestää ja mitään pakkomieltä en siitä aio itselleni tehdä. Liikunnan kuuluu kuitenkin tuntua hyvältä!

Miten haluaisit motivoida muita?

Etsi itsellesi sopiva liikunta muoto! Aloita pikkuhiljaa, ja kysy rohkeasti apua. GoGolla osaava henkilökunta auttaa aina ja mielellään. Siksi GoGolla on mukava käydä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, ja oman jutun löytyminen auttaa pitämään kiinni uudesta harrastuksesta. Ekojen rankkojen viikkojen aikana ei saa antaa periksi. Ota kaverista apua. Ryhmäliikuntatunneilla kannattaa käydä pari-kolme kertaa ennen kuin päättää pitääkö kyseisestä tunnista vai ei.

Kiitos Terhi! Kiva kun tsemppaat muitakin liikkumaan ja kannustat jatkamaan vaikeuksienkin yli!

Lue myös muut motivoivat tarinat GoGon onnistujista:

Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi
Minä tein sen – Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.