Muscle Beach: 30 min TEHOtreeni

Aina ei ole aikaa treenata kahta tuntia eikä aurinkoisena päivänä malta olla sisällä. GoGon Muscle Beachilla saat tehtyä puolen tunnin pikatreenin, joka tuottaa tuloksia ja rusketustin tulee aurinkoisena päivänä kaupan päälle. Tällä intensiivisellä koko kehon harjoitusohjelmalla saat tehokkaan treenin kiireisenäkin päivänä!

Lämmittele koko keho huolellisesti ennen harjoittelun alkua (5-10 min). Muista pitää jokaisessa liikkeessä hyvä ryhti ja keskity puhtaaseen liikesuoritukseen. Voit tehdä kunkin liikkeen erikseen tai kaksi eri liikettä peräkkäin ilman taukoa, eli esimerkiksi peräkkäin sarjan leukoja ja sarjan kyykkyjä, ja vasta näiden kahden jälkeen on tauon vuoro. Näin syke pysyy korkealla ja rasvaa palaa tehokkaammin. Jos taas haluat keskittyä erityisesti lihaksen kasvattamiseen, tee liikkeet erikseen.

Vaihe 1, pieni venytys leveässä selkälihaksessa ala-asennossa.
Vaihe 2, vedä hartiat alas.

Leuanvedot

Leuanveto on selkälihasten harjoittamisen kuningasliike. Se aktivoi leveää selkälihasta ja lisäksi hauista. Jos haluat aktivoida nimenomaan selän lihaksia, muista myötäote, eli peukalo on samalla puolella tankoa kuin muutkin sormet.

Vaihe 3, vedä rintaa kohti tankoa ja kyynärpäitä kohti kylkiä.
Vaihtoehtoinen ote: hartioiden levyinen vastaote.

Ota oman voimatasosi mukaan mahdollisimman leveä ote tangosta. Jos leveä ote on liian raskas, tee leuanvedot hartioiden levyisellä vastaotteella.  Leuanveto alkaa vetämällä hartiat taakse, minkä jälkeen kyynärpäitä vedetään kohti kylkiä. Tavoitteena on koskettaa rinnalla leuanvetotankoon (kun tehdään leukoja leveällä otteella). Tee niin monta toistoa kerrallaan kuin hyvällä tekniikalla ja täydellisellä liikeradalla pystyt, pidä 20 sekuntia taukoa ja toista. Tee niin monta sarjaa, että toistoja kertyy yhteensä 25 (kokeneimmilla 50).

 

Vaikeustaso 2 lähtöasento.
Vaikeustaso 2 ala-asento.

Pistoolikyykky

Pistoolikyykky eli yhden jalan kyykky on yksinkertainen mutta erittäin tehokas liike. Yhden jalan kyykyllä saadaan erinomaisesti aktivoitua etureiden lihakset sekä iso pakaralihas. Koska yhden jalan kyykyissä tehdään vuorotellen kummallakin jalalla yhtä paljon työtä, saadaan voimaepätasapainoa jalkojen välillä pienennettyä (usein toinen jalka on hieman toista voimakkaampi). Yhden jalan kyykky kehittää samanaikaisesti voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa.

Helpotettu pistoolikyykky.

Nouse toisen jalan varaan, ojenna kädet eteen tasapainoksi ja laskeudu hiljalleen alaspäin. Älä anna kehon pudota vauhdilla alas vaan laskeudu rauhallisesti. Helpompi vaihtoehto on laskeutua jonkin korokkeen päälle, ja jos tasapaino ei vielä riitä, ota käsillä tukea. Kun tasapainosi on kehittynyt etkä enää tarvitse tukea, ota käsiin pieni paino. Haastavinta on tehdä yhden jalan kyykky kädet selän takana. Tee siis kyykyt oman tasosi mukaan ja etene haastavampaan version, kun edellinen tuntuu helpolta. Tee kummallakin jalalla 8-12 toistoa 3 kertaa. Tee molemmat jalat peräkkäin ja pidä sitten tauko.

Dippi rinnalle, ala-asento.
Kevennetty dippi rinnalle, ala-asento.

Dippi

Dippien avulla saadaan harjoitettua erityisesti isoa rintalihasta ja ojentajaa (kolmipäinen olkalihas). Asentoa muuttamalla voidaan rasitusta siirtää enemmän joko rinnalle tai ojentajalle. Etukenossa iso rintalihas tekee enemmän työtä kuin pystysuorassa asennossa. Keho pysyy hyvin etukenossa, kun nostat polvia vähän rintaa kohti. Voit helpottaa dippiä nostamalla jalat tukitangon päälle. Jos oman kehon paino ei riitä vastukseksi, ota jalkojen väliin lisäpaino. Voit myös pudottaa painon kesken sarjan ja puristaa vielä muutaman lisätoiston oman kehon painolla. Tee 6-12 toistoa 3-4 kertaa. Lisää sarjoihin painoa loppua kohti.

Kädet liikkuvat samaan aikaan ylös ja alas.

Hartiat

Hartiat saavat jo hieman rasitusta dippejä tehtäessä, joten ne voidaan viimeistellä joko battling ropeseilla (köysillä) tai vipunostoilla. Köysiä käytettäessä rasitus kohdistuu erityisesti hartialihaksen etuosaan ja vipunostoissa hartialihaksen keskiosaan.

Kädet liikkuvat vuorotellen ylös ja alas.

Battling ropes: Asetu tukevasti hieman hartioita leveämpään haara-asentoon. Heiluta köysiä joko samanaikaisesti tai vuorotellen alhaalta ylös ja takaisin 30-60 sekunnin ajan. Toista 3 kertaa.

Vipunosto sivuille, ala-asento.
Vipunostot sivuille, yläasento.

Vipunostot käsipainoilla: Ota kumpaankin käteen käsipaino. Pidä kädet melko suorina, mutta älä lukitse kyynärpäitä. Nosta kädet vartalon vierestä suoraan sivuille hartioiden tasolle. Laske kädet kohti kehoa, mutta jätä painot ala-asennossa 5 sentin päähän vartalosta, jotta olkalihas pysyy jännitettynä. Tee 8-12 toistoa 3 kertaa.

3o minuutin pikatreeni COMPLETE!

Se oli siinä ja kivaa oli!

Treenin kulku:  

Leuat                   Yhteensä 25 (50) toistoa
Toistot                 Tauko
Max                     20 s tauko
Max                     20 s tauko
.                          .
.                          .
.                          .
Yhden jalan kyykky
Toistot                 Tauko
12                        30s
10                        30s
8
 
Dippi
Toistot               Tauko
12                        alle 1 min
10                        alle 1 min
8                         alle 1 min
6
Hartiat
(Battling ropes)
Toistot                 Tauko
30-60s                 alle 1 min
30-60s                 alle 1 min
30-60s
TAI
 
Vipunostot
Toistot                 Tauko
12                          30s
10                          30s
8
 

Saitko treenin tuntumaan? Oliko treenissä sopivasti haastetta? Kysy rohkeasti ja jaa kokemuksesi kommentoimalla!

Takaisin

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.