5 keinoa pitää motivaatio yllä kesälläkin

Jos aloitit uuden elämän tai ainakin uudistit elämäntapojasi kesäkuntoa ajatellen ja olet vielä samalla tiellä, onneksi olkoon! Monella odotukset eivät täyty riittävän nopeasti ja kiinnostus lopahtaa usein nopeasti. Elämäntapamuutosten näkyminen ulospäin vie usein enemmän aikaa kuin uskoisi. Helppo suuntaa antava muistisääntö on:
Vie neljä viikkoa että itse huomaat muutoksen. Vie 8 viikkoa että läheiset ystäväsi tai perheesi huomaa muutoksen. Vie 12 viikkoa jotta muu maailma huomaa muutoksen sinussa.
Näillä ohjeilla pitäisi siis malttaa ainakin kesäkuun loppuun asti tulosten näkymistä, jos on tosissaan tehnyt töitä huhtikuun alusta alkaen.

Mistä tiedät että alamäki on alkanut?

  1. Olet yllättäen liian kiireinen lähteäksesi salille yhtä usein kuin ihan alussa. 
  2. Huomaat pettymyksen ja ärtymyksen tunteita, kun tehty työ ja vaiva treenien sekä ruokavalion kanssa ei tunnu näkyvän peilikuvassa.
  3. Et ole enää niin motivoitunut. Unohdat miksi alunperin aloitit.
  4. Hitaasti alat toimia ja syödä samalla tavalla kuin ennen. Palaat vanhoihin rutiineihin.
  5. Toistat itsellesi, ettei muutos olekaan tarpeellinen juuri nyt ja että yrität ensi vuonna paremmin.

Huomaatko itsessäsi yhden tai useamman edellä mainituista merkeistä?
Mikael

Kokeile näitä vastalääkkeeksi!

  1. Lisää ryhmäenergiaa tavoitteisiisi. Vaihtoehtoja on: kokeile vaikka kuntosalin WOW (Workout Of the Week) -treeniä tai lähde Zumbaan tai BODYJAMiin irrottelemaan. Näin saat uutta virtaa tylsistyneeseen rutiiniisi ja pian innostutkin jo uudestaan!
  2. Ota käyttöön uutta teknologiaa. Mitä jos seuraisit sykettäsi erilaisten treenien ajan? Tai kalorinkulutusta? GoGolla uusi Firstbeat-hyvinvointianalyysi (toistaiseksi jäsenhinnalla 119e) kertoo kuinka kehosi voi, tai Tanita-kehonkoostumusmittaus (jäseneille 25e) kirjaa ylös mm. rasvaprosentin ja lihasmassan määrän. (Varaa aika tai kysy lisää pt@gogo.fi)PT-palvelut
  3. Etsi treeniseuraa. Ystävältä tai treenikaverilta saat tarvittavaa tukea jatkaa kun tekee mieli lopettaa, kannustusta kun jäljellä on viimeiset toistot, eikä ystävällinen kilpailuhenkisyyskään tee pahaa kun treenataan tavoitteellisesti.
  4. Laita vaaka kaappiin piiloon. Painosi ei kerro kuin yhden merkityksettömän asian kehostasi. Lihas painaa enemmän kuin rasva ja treenatessa nestettäkin kertyy lihaksiin. Tee ennemmin kehonkoostumusmittaus tai tilaa PT:ltä kuntotestit!
  5. Ota avuksesi Personal trainer. PT suunnitelee sinun kehollesi ja tavoitteillesi räätälöidyn ohjelman sekä valvoo sinun noudattavan sitä! Mikä sen paremmin toisi tuloksia! PT:ltä opit arvokkaita vinkkejä ja saat aina vastauksia kysymyksiisi. Näin et jää yksin tavoitteidesi kanssa. Lue lisää GoGon Personal training -palveluista.

Tsemppiä kesän treeneihin! Huom. Juhannuksen erikoisaukiolot löytyvät täältä.
Lähde: Gold’s Gym

Takaisin