LIIKKUMATTOMUUDEN HINTA 3,2 MILJARDIA VUODESSA – GOGO MUKANA VASTUSTAMASSA LIIKUNTAPALVELUIDEN VERONKIRISTYKSIÄ

Liikkumattomuudesta aiheutuu miljardien kulut joka vuosi, ja liikkujien määrä uhkaa vähentyä liikunta-alaa koskevien veronkiristysten takia. Liikunta edistää tutkitusti ihmisten hyvinvointia ja terveyttä, eikä meillä ole varaa vaarantaa yhdenkään liikkujan mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. GOGO on mukana SKY:n vetoomuksessa liikunta-alaa koskevien veronkorotusten perumiseksi miljoonan suomalaisen puolesta.

Arvonlisäveron korotukset ja siitä aiheutuva mahdollinen hintojen nousu uhkaavat laskea liikuntaa harrastavien määrää. Suomalaisten liikkumattomuus tulee jo nyt yhteiskunnalle kalliiksi, sillä UKK-instituutin tekemän tutkimuksen mukaan liikkumattomuuden hintalappu on 3,2 miljardia euroa vuodessa. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry on lähettänyt kansanedustajille vetoomuksen miljoonan suomalaisen puolesta, sillä liikuntapalveluihin kohdistuva arvonlisäverotuksen korotuspäätös pitää kumota.

– Liikunnan yksilöön kohdistuvat sekä kansanterveydelliset vaikutukset ovat valtavat, ja siksi teemme GOGOlla joka päivä töitä asiakkaidemme liikunnallisten elämäntapojen edistämiseksi. Kenenkään ei pitäisi joutua tinkimään liikunnan harrastamisesta, mikä voi tapahtua arvonlisäverokannan noustessa, kertoo GOGO Liikuntakeskuksen puheenjohtaja Taru Vähätalo.

Lue SKY:n vetoomus: https://sky-ry.fi/vetoomus/